Ohjelma

Food Business Challenge
Lakeus kokkaa -tapahtumassa nähdään korkeakouluopiskelijoille suunnatun Food Business Challenge -kilpailun jännittävä finaali.
Seinäjoen ammattikorkeakoulun (SEAMK) isännöimässä kilpailussa etsitään uusia ideoita ja liiketoimintaa kaikille ruokaketjun osa-alueille, aina alkutuotannosta kuluttajien lautaselle asti. Kilpailun kattoteemana on kestävät ruokaratkaisut.
Tietoiskut
Gluteenitonta selkeästi ja turvallisesti – mitä laki ja uusi linjaus edellyttävät?
Haluatko varmistaa, että tarjoamasi gluteenittomat ruoat ja leivonnaiset ovat aidosti turvallisia ja ilman turhia varoituksia kontaminaatiosta? Tässä tietoiskussa selviää, mitä eroa on allergeenimerkinnällä ja erityisruokavaliomerkinnällä, ja mitä Ruokaviraston kevään 2024 uusi linjaus edellyttää gluteenittomien tuotteiden ilmoittamiselta ravintoloissa ja kahviloissa. Tervetuloa kuulemaan selkeä katsaus ajankohtaiseen lainsäädäntöön ja keittiön käytännön vastuisiin!
Puhujana Keliakialiiton HoReCa-asiantuntija Eija Lindberg
