Siirry sisältöön
Food Business Challenge

Food Business Challenge

Lakeus kokkaa -tapahtumassa nähdään korkeakouluopiskelijoille suunnatun Food Business Challenge -kilpailun jännittävä finaali. 

Seinäjoen ammattikorkeakoulun (SEAMK) isännöimässä kilpailussa etsitään uusia ideoita ja liiketoimintaa kaikille ruokaketjun osa-alueille, aina alkutuotannosta kuluttajien lautaselle asti. Kilpailun kattoteemana on kestävät ruokaratkaisut. 

Parhaillaan käynnissä olevan ideakilpailun finalistit julkistetaan 15.4., ja finalistit esittelevät ideansa Lakeus kokkaa -messuilla Seinäjoella. Kilpailun tuomaristo edustaa ruokasektorin asiantuntijaorganisaatioita ja yritysmaailmaa.

Kilpailussa on kaksi sarjaa:


Kilpailuideoiden arviointikriteerit 


Tuomaristo

Food Business Challenge -kilpailun järjestää Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa. Kilpailukonsepti on luotu osana AB Seinäjoki -hanketta, jossa on kehitetty erilaisia toimintamalleja ruoka-alan innovaatioyhteisön kehittämiseksi. Hanke on saanut rahoituksensa Pirkanmaan liitosta, Euroopan aluekehitysrahastosta ja Seinäjoen kaupungilta. Konseptia ovat olleet kehittämässä SeAMK, Seinäjoen yliopistokeskus, Into Seinäjoki sekä Luonnonvarakeskus. Vuonna 2024 kilpailua rahoittivat Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), Seinäjoen kaupunkiekosysteemi sopimus ja Seinäjoen Ammattikorkeakoulu.